Get Adobe Flash player

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

1η Ώρα     8:15   -   8:55

2η Ώρα     9:05   -   9:45

3η Ώρα     9:55   -   10:35

4η Ώρα     10:45 -   11:25

5η Ώρα     11:40 -   12:20

6η Ώρα     12:30 -   13:05

7η Ώρα     13:10 -   13:45


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα20
mod_vvisit_counterΧθές71
mod_vvisit_counterΤρέχουσα Εβδομάδα304
mod_vvisit_counterΤελευταία Εβδομάδα409
mod_vvisit_counterΤρέχων Μήνας1012
mod_vvisit_counterΤελευταίος Μήνας1138
mod_vvisit_counterΣύνολο136783

We have: 1 guests online
Σήμερα: 19 Απρ 2024

 

Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας

 


Με την παρούσα καλούνται οι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουρνείου Παιδείας των σxολικών ετών 2010-2011 και 2011-2012 (και του σγολικού έτους 2009-2010 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) να συμμετέχουν

στο «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας»

 

στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Συγκεκριμένα καλούνται οι απόφοιτοι

 

(α) Επαγγελματικών Λυκείων - ΕΠΑΛ,

 

(β) Επαγγελματικών Σχολών - ΕΠΑΣ και

 

(γ) αντίστοιχων δομών της Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων - ΤΕΕ Β' Βαθμίδας και των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.,

 

του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να εγγραφούν στο Πληροφοριακό Σύστημα του Προγράμματος μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr και να επιλέγουν από μια (01) έως και τέσσερις (04) θέσεις Μαθητείας από τις προσφερόμενες στο Πληροφοριακό Σύστηιια (οι οποίες δηλώθηκαν στο Πληροφοριακό Σύστημα από τις Επιχειρήσεις σύμφωνα με την υπ' αρ. πρωτ. 11559/18.12.2012 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς Επιχειρήσεις για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα και την υπ' αρ. πρωτ. 673/18.01.2013 όμοια Απόφαση Παράτασης της παραπάνω προθεσμίας).

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν Ιδιωτικές Επιγειρήσεις όλης της χώρας εκτός των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας (ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ) και Νοτίου Αιναίου (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ) λόνω έλλειψης διαθέσιμης χρηαατοδότησης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας όλης της χώρας.

 

Ως ημερομηνία λήξης των εγγραφών των αποφοίτων στο Πληροφοριακό Σύστημα μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr και των επιλογών θέσεων Μαθητείας από τις προσφερόμενες σ' αυτό ορίζεται η 08.03.2013.

 

Το ύψος της μηνιαίας υποτροφίες είναι 300? και καλύπτεται η ασφάλιση στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος.

Το Πρόγραμμα θα υλοποιείται περιοδικά σε κύκλους (περίπου ανά δίμηνο) με στόχο να χρηματοδοτηθούν έως 8.358 υποτροφίες αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σε κάθε κύκλο Προγράμματος και για ορισμένο χρονικό διάστημα το Πληροφοριακό Σύστημα αρχικά θα ανοίγει για τις ενδιαφερόμενες Επιχειρήσεις (Φορείς Υποδοχής Μαθητευομένων) να δηλώσουν θέσεις Μαθητείας. Μετά τη λήξη αυτού του χρονικού διαστήματος το Πληροφοριακό Σύστημα θα κλείνει για τις Επιχειρήσεις για να ανοίξει για τους ενδιαφερόμενους αποφοίτους να γίνουν οι επιλογές θέσεων Μαθητείας από τις προσφερόμενες στο Σύστημα. Ο καθορισμός του χρόνου δήλωσης θέσεων Μαθητείας από τις Επιχειρήσεις καθώς και του χρόνου επιλογής θέσεων Μαθητείας από τους αποφοίτους θα πραγματοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Η διάρκεια της Μαθητείας είναι έξι (6) μήνες. Οι ημέρες Μαθητείας ορίζονται σε πέντε (5) εβδομαδιαίως και σε κάθε ημέρα η Μαθητεία θα διαρκεί έξι (6) ώρες, εκτός από εξαιρετικές περιστάσεις όπου για μαθησιακούς λόγους ο υπότροφος επιλέγει σε συγκεκριμένη ημέρα να παρατείνει το χρόνο παραμονής του στην Επιχείρηση.

Η υποτροφία καταβάλλεται κάθε μήνα, μετά τη λήξη του μήνα και εφόσον έχει συμπληρωθεί εύλογος χρόνος Μαθητείας που κατ' ελάχιστον πρέπει να είναι είκοσι (20) ημέρες Μαθητείες από τις εργάσιμες ημέρες του μήνα για το Φορέα Υποδοχής Μαθητευομένων (Φ.Υ.Μ.) μη περιλαμβανομένων των ημερών που ο Φορέας Υποδοχής Μαθητευομένων διακόπτει τη λειτουργία του λόγω διακοπών. Εάν συμπληρωθούν δεκαπέντε (15) έως και δεκαεννέα (19) ημέρες Μαθητείας τότε η μηνιαία υποτροφία μειώνεται αναλόγως. Εάν δεν συμπληρωθούν δεκαπέντε (15) ημέρες Μαθητείας, τότε η Μαθητεία διακόπτεται και δεν καταβάλλεται υποτροφία. Ειδικά για το πρώτο δίμηνο, η υποτροφία καταβάλλεται μετά τη λήξη του διμήνου για τους δύο (2) μήνες που προηγήθηκαν.

Σε περίπτωση διακοπής της Μαθητείας καταβάλλεται η υποτροφία για τους μήνες που πραγματοποιήθηκε Μαθητεία εφόσον κατ' ελάχιστον συμπληρώθηκαν δύο (2) μήνες Μαθητείας.

Η διαδικασία της παρούσας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης και τα στάδια για τη Συμμετοχή των ενδιαφερομένων αποφοίτων στο Πρόγραμμα Μαθητείας είναι:

 

ΣΤΑΔΙΟ 1: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΛΗΣ www.mathiteia4u.gov.gr ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ

ΣΤΑΔΙΟ 2: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΤΑΔΙΟ 3: ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

ΣΤΑΔΙΟ 4: ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΡΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ (ΚΟΥΠΟΝΙ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

ΣΤΑΔΙΟ 5: ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1/ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).

 Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ(TaxisNet). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ(TaxisNet) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει:

α. ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλειτην ηλεκτρονική αίτηση, δηλαδή ο «Κηδεμόνας E-eggrafes», να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.(Πατήστε εδώ για να την κατεβάσετε) και

β. ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση (Πατήστε εδώ για να την κατεβάσετε) που τον αφορά και να τις αποστείλουν/καταθέσουν στο σχολείο.

Επίσης, προς διευκόλυνση των γονέων δίνεται  και ο σύνδεσμος https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses   

για την Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης μέσω gov.gr.

 

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπεινα δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον γονέα/κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του όπως εμφανίζονται στο taxisnet.

Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο/ημαθητής/τρια, είναι αυτή η οποία θα συμπληρώσετε στις υπεύθυνες δηλώσεις (θα πρέπεινα ταυτίζεται και στις δύο Υ.Δ.). Αν η διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτή που έχετε ήδη δηλώσει στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool, δηλαδή δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα μετη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.

Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή, θα σας χρειαστούν εκτός των κωδικών ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet):

α) Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας, η οποία είναι αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα που θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.

β) Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας, ο οποίος αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να σας δώσουν τον αριθμό.Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.

Για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές θα ενημερωθείτε:

α. μέσω email από τη σχολική μονάδα που φοιτά κατά το τρέχον έτος ο/η μαθητής/τρια,

β. μέσω σχετικού Δελτίου Τύπου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και

γ. από την πρώτη σελίδα της εφαρμογής https://e-eggrafes.minedu.gov.gr. Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή η σχετική εγκύκλιος, καθώς και οδηγοί χρήσης. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθύνεστε στις σχολικές μονάδες για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2024-2025.

Επικοινωνία

Πλούτωνος 24 και Αιόλου, Λάρισα

Τηλ.:2410-571275,
        2410-571612

Fax: 2410-572039

e-mail:mail@4epal-laris.lar.sch.gr

Ο Καιρός

Τοπική Ωρα