Get Adobe Flash player

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

1η Ώρα     8:15   -   8:55

2η Ώρα     9:05   -   9:45

3η Ώρα     9:55   -   10:35

4η Ώρα     10:45 -   11:25

5η Ώρα     11:40 -   12:20

6η Ώρα     12:30 -   13:05

7η Ώρα     13:10 -   13:45


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2
mod_vvisit_counterΧθές31
mod_vvisit_counterΤρέχουσα Εβδομάδα351
mod_vvisit_counterΤελευταία Εβδομάδα411
mod_vvisit_counterΤρέχων Μήνας1025
mod_vvisit_counterΤελευταίος Μήνας1138
mod_vvisit_counterΣύνολο136796

We have: 1 guests online
Σήμερα: 20 Απρ 2024

computer2Τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, καθώς σήμερα τα πάντα λειτουργούν με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και κάθε τομέας της ανθρώπινης δραστηριότητας πλέον υποστηρίζεται από εφαρμογές Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Πράγματι, για την κάλυψη των αναγκών τους, οι εταιρίες και οι οργανισμοί έχουν αναπτύξει ισχυρά Πληροφοριακά Συστήματα και βασίζουν τη λειτουργία τους σε σύγχρονα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον εργασίας απαραίτητη είναι η παρουσία εξειδικευμένων εργαζόμενων που ασχολούνται με τη διαχείριση συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και την αξιοποίηση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, αποτελώντας το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις εταιρίες και τις Νέες Τεχνολογίες.

Ο απόφοιτος του τομέα Πληροφορικής του Σχολείου μας θα είναι ικανός να επανδρώσει τόσο τις επιχειρήσεις που απλά χρησιμοποιούν προϊόντα πληροφορικής στην καθημερινή τους λειτουργία, όσο και αυτές που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων Νέας Τεχνολογίας. Στον τομέα Πληροφορικής των ΕΠΑΛ, οι μαθητές διδάσκονται αντικείμενα που αφορούν τεχνολογίες αιχμής και έχουν άμεση σχέση με τις ανάγκες του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος. Αποφοιτώντας από το τομέα Πληροφορικής, οι μαθητευόμενοι θα έχουν αποκτήσει την ειδικότητα ?Υποστήριξης Συστημάτων, Εφαρμογών & Δικτύων? και θα είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας σε τομείς όπου σχετίζονται με τη σχεδίαση, την ανάπτυξη, την υποστήριξη, την συντήρηση και την χρήση λογισμικού εφαρμογών καθώς και την διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Περιγραφή Επαγγέλματος: 

Eιδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Δίνει έμφαση στα Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων, καθώς και σε Εφαρμογές & Θέματα Συντήρησης Πληροφοριακών Συστημάτων.

computer1Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη κάθε εταιρίας, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος την τεχνολογία των Η/Υ, αλλά και των περιφερειακών συσκευών και δικτύων ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος. Οι γνώσεις του τον καθιστούν απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων και ηλεκτρονικών μηχανημάτων σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Οι ικανότητες και οι δεξιότητες που έχει, καλύπτουν ευρύ πεδίο αντικειμένων που αφορούν στο υλικό, στο λογισμικό και στις υπηρεσίες Πληροφορικής. Η ειδικότητα δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε γλώσσες και τεχνικές προγραμματισμού, διαχείρισης βασικών πακέτων λογισμικού και συντήρησης - λειτουργίας του Η/Υ.

 

Αντικείμενο της εργασίας του είναι η εγκατάσταση, η συντήρηση και χειρισμός του Η/Υ και των περιφερειακών συσκευών του, η διαχείριση λογισμικών εφαρμογών, λειτουργικού συστήματος και εφαρμογών αυτοματισμού γραφείου, εργασίες διαχείρισης τοπικού δικτύου υπολογιστών και υπηρεσιών διαδικτύου, η ανάπτυξη απλών ολοκληρωμένων εφαρμογών με χρήση σύγχρονων προγραμματιστικών εργαλείων, πακέτων αυτοματισμού γραφείου και προγραμμάτων πολυμέσων, η δημιουργία ιστοσελίδων και η προώθηση προϊόντων πληροφορικής και ιδίως προϊόντων λογισμικού. Ο απόφοιτος είναι ικανός να σχεδιάζει ένα τοπικό δίκτυο, να παραμετροποιεί υλικό - λογισμικό δικτύου, να επιλέγει τα κατάλληλα δικτυακά υλικά, να διαχειρίζεται και να συντηρεί εφαρμογές δικτύου, να διαχειρίζεται το Διαδίκτυο και να δημιουργεί ιστοσελίδες.

computer3Ως απόφοιτος τομέα Πληροφορικής, θα έχει πολλές ευκαιρίες στην καριέρα του να εξειδικευτεί σε επί μέρους τομείς, που για πολλούς είναι άγνωστοι καθώς οι εξελίξεις στην Τεχνολογία τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Προσφέρονται θέσεις που ακολουθεί κανείς ανάλογα με την ευκαιρία που του δίνεται, αλλά έχει και τη δυνατότητα να επιλέξει ανάλογα με την προτίμησή του ή ακόμα να αναπτύξει ανεξάρτητη ατομική ή συνεταιριστική επιχείρηση. Ανάλογα με τις προοπτικές εργασίας και τις προτιμήσεις του θα εργαστεί ως τεχνικός εφαρμογών ή τεχνικός δικτύων.

Ως τεχνικός εφαρμογών μπορεί να εργάζεται ατομικά στην ανάπτυξη και υποστήριξη μιας εφαρμογής, ή να εργάζεται σε ομάδες. Αρχικά έρχεται σε επαφή με τον πελάτη προκειμένου να συζητήσει για τις λειτουργίες της εφαρμογής καθώς και για την εικονική παρουσίασή της. Στο επόμενο στάδιο προχωρά στην υλοποίηση της εφαρμογής, επιλέγοντας το κατάλληλο προγραμματιστικό εργαλείο. Καθ? όλη τη διάρκεια ανάπτυξης και υποστήριξης της εφαρμογής ελέγχει την εφαρμογή και επιδιορθώνει τυχόν λάθη.

Ως τεχνικός δικτύων ο χώρος εργασίας είναι συνήθως τα γραφεία των επιχειρήσεων και των πελατών. Μία τυπική μέρα εργασίας περιλαμβάνει το στήσιμο ενός δικτύου, τον έλεγχο του δικτύου και των μηχανημάτων από το οποίο αποτελείται, καθώς και τον εντοπισμό και επιδιόρθωση τυχόν δυσλειτουργιών.

Ολοκληρώνοντας την ειδικότητα Υποστήριξης Συστημάτων, Εφαρμογών & Δικτύων, ο απόφοιτος θα είναι ικανός να:

  • Αναλαμβάνει αυτοδύναμα-αυτόνομα όσα αναφέρονται στην εγκατάσταση, υποστήριξη, διαχείριση και αξιοποίηση συστημάτων ενός χρήστη και μικρών τοπικών δικτύων,
  • Αναλαμβάνει υπό την επίβλεψη, τον έλεγχο και τις οδηγίες κάποιου υπεύθυνου όσα αναφέρονται σε μεγαλύτερα συστήματα, μεγαλύτερα δίκτυα, το Διαδίκτυο, ή άλλες δραστηριότητες,
  • Κάνει χρήση υπηρεσιών και προϊόντων Πληροφορικής,
  • Υποστηρίζει, ως προς τη χρήση των συστημάτων, τους πελάτες ή και τους χρήστες αντίστοιχων υπηρεσιών,
  • Εμπορεύεται, εγκαθιστά και υποστηρίζει υπηρεσίες και προϊόντα Πληροφορικής και δικτυακό εξοπλισμό,
  • Αναπτύσσει εφαρμογές Πληροφορικής,
  • Διαχειρίζεται εξοπλισμό και υπηρεσίες τοπικών δικτύων υπολογιστών,
  • Εγκαθιστά, υποστηρίζει και συντηρεί εξοπλισμό και υπηρεσίες τοπικών δικτύων υπολογιστών,
  • Αναπτύσσει απλές εφαρμογές πολυμέσων και Διαδικτύου,
  • Δημιουργεί ιστοσελίδες και συντηρεί το περιεχόμενό τους.

 

Επαγγελματικές προοπτικές:

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Υποστήριξης Συστημάτων, Εφαρμογών & Δικτύων με την ολοκλήρωση των σπουδών του μπορεί να εργαστεί στην

  • Ανάπτυξη και Υποστήριξη Εφαρμογών Λογισμικού
  • Εγκατάσταση και Υποστήριξη Δικτύων Υπολογιστών
  • Διαχείριση Περιεχομένου στον Παγκόσμιο Ιστό (webmaster)

με σχέση εξαρτημένης εργασίας στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ειδικότερα μπορεί να εργασθεί:computer4

  • σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, ινστιτούτα, ιδρύματα, υπουργεία, εκπαιδευτικές μονάδες, μονάδες κατάρτισης, κλπ που έχουν υπολογιστικό και δικτυακό εξοπλισμό,
  • Επιχειρήσεις που σχεδιάζουν, εγκαθιστούν και υποστηρίζουν δίκτυα υπολογιστών και δικτυακές υπηρεσίες,
  • Επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και υποστηρίζουν εφαρμογές λογισμικού,
  • Επιχειρήσεις που προωθούν - πωλούν δικτυακό εξοπλισμό, δικτυακές υπηρεσίες ή/και εφαρμογές λογισμικού
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα του, ανοίγοντας π.χ. γραφείο υποστήριξης και προώθησης δικτυακού εξοπλισμού και δικτυακών υπηρεσιών.

Επίσης μπορεί:

  • Να εισαχθεί στην ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ ή σε ανάλογο ΑΕΙ μετά από συμμετοχή σε πανελλήνιες εξετάσεις,
  • Να εισαχθεί στις στρατιωτικές σχολές Σ.Υ.Δ., Σ.Τ.Υ.Α., Σ.Μ.Υ.-ΣΩΜΑΤΑ, Σ.Μ.Υ.-ΟΠΛΑ, Σ.Ι.Ρ καθώς και στη Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και στη Σχολή Αστυφυλάκων,
  • Να εγγραφεί σε ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας για την απόκτηση Διπλώματος ύστερα από φοίτηση και πιστοποίηση. Οι σπουδές σε ΙΕΚ σε ειδικότητα συναφή με την ειδικότητα που ο σπουδαστής έχει αποκτήσει από την φοίτησή του σε ΕΠΑΛ διαρκεί μόλις ένα χρόνο, αντί δύο που είναι κανονικά. Ο σπουδαστής εγγράφεται απευθείας στο δεύτερο έτος σπουδών του ΙΕΚ.
  • Να παρακολουθήσει τμήμα μαθητείας με εφαρμογή του δυικού συστήματος και μετά από εξετάσεις πιστοποίησης , απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5.

Διδασκόμενα μαθήματα:

Στη Β΄ τάξη του ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάσκονται τα γενικά μαθήματα του Τομέα Πληροφορικής:

programma pliroforikis_btaksi

 

Γ΄ ΤΑΞΗ

 Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ειδικότητας Γ' τάξης:Τεχνικός Εφαρμογών  Πληροφορικής

 

programma pliroforikis_gtaksi_efarmogon

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1/ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).

 Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ(TaxisNet). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ(TaxisNet) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει:

α. ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλειτην ηλεκτρονική αίτηση, δηλαδή ο «Κηδεμόνας E-eggrafes», να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.(Πατήστε εδώ για να την κατεβάσετε) και

β. ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση (Πατήστε εδώ για να την κατεβάσετε) που τον αφορά και να τις αποστείλουν/καταθέσουν στο σχολείο.

Επίσης, προς διευκόλυνση των γονέων δίνεται  και ο σύνδεσμος https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses   

για την Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης μέσω gov.gr.

 

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπεινα δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον γονέα/κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του όπως εμφανίζονται στο taxisnet.

Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο/ημαθητής/τρια, είναι αυτή η οποία θα συμπληρώσετε στις υπεύθυνες δηλώσεις (θα πρέπεινα ταυτίζεται και στις δύο Υ.Δ.). Αν η διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτή που έχετε ήδη δηλώσει στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool, δηλαδή δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα μετη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.

Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή, θα σας χρειαστούν εκτός των κωδικών ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet):

α) Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας, η οποία είναι αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα που θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.

β) Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας, ο οποίος αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να σας δώσουν τον αριθμό.Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.

Για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές θα ενημερωθείτε:

α. μέσω email από τη σχολική μονάδα που φοιτά κατά το τρέχον έτος ο/η μαθητής/τρια,

β. μέσω σχετικού Δελτίου Τύπου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και

γ. από την πρώτη σελίδα της εφαρμογής https://e-eggrafes.minedu.gov.gr. Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή η σχετική εγκύκλιος, καθώς και οδηγοί χρήσης. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθύνεστε στις σχολικές μονάδες για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2024-2025.

Επικοινωνία

Πλούτωνος 24 και Αιόλου, Λάρισα

Τηλ.:2410-571275,
        2410-571612

Fax: 2410-572039

e-mail:mail@4epal-laris.lar.sch.gr

Ο Καιρός

Τοπική Ωρα